Gör smarta miljöval i sommar

Vissa saker kan vara klokt att tänka på lite extra året om. Miljön till exempel. Känns det svårt och besvärligt att tänka miljö på semestern? Det behöver det inte vara.

Res hållbart

Välj närmare resmål till den årliga semestern. Det bästa är förstås att skippa flyget helt och hållet och välja andra sätt att resa. Som tågluff till exempel. Då blir också själva resan en upplevelse i sig. Eller varför inte hitta nya smultronställen på hemmaplan?

Låt den där långresan till värmen vara något riktigt speciellt som ni gör mer sällan. Klimatsmart är att resa långt mer sällan och att vara borta längre tid istället.

Tvätta i biltvätt

Vi har sagt det förut och vi säger det igen: Välj biltvätten så räddar du naturen från farliga ämnen. Om du tvättar bilen på gatan så rinner smutsvattnet och därmed miljögifterna rakt ut i närmsta vattendrag. På biltvätten finns speciell utrustning som renar vattnet från oljerester, tungmetaller, föroreningar, kemikalier och tensider.

Om du inte har tillgång till en biltvätt så är det minst dåligt att tvätta bilen på en gräsyta där vattnet får viss filtrering.

Välj rätt regnkläder

Blev det en regn just den där dagen ni skulle ut på tur? Trist, men äventyret väntar ju likväl runt knuten! Välj allväders- och regnkläder som är fria från fluorerade miljögifter, så gör du samtidigt en insats för miljön. Ut på tur, aldrig sur!

Tänk pool-klokt

Sommaren har inte direkt bjudit på stabil värme så här långt. Då kan det vara lockande med egen pool, med reglerad temperatur. Men tänk på att sköta om poolen och vattnet så att du inte behöver fylla mer än en gång. Det är ju ändå värdefullt dricksvatten du fyller poolen med. Och du, fyll den gärna nattetid när förbrukningen är generellt lägre. När det är dags för tömning - se till att det inte finns något klor kvar i vattnet om du har använt det.

Sortera!

Och till slut vill vi såklart påminna om avfallssorteringen. Den är lika viktig på sommaren, om inte ännu viktigare, då vi tenderar att spendera och förnöja oss lite extra på semestern. Sortera vid husknuten, eller besök våra återvinningsstationer och återvinningscentraler. Behöver du hjälp med hur något ska sorteras? Kolla in vår sorteringsguide!

Trevlig sommar och semester!

Kontakt

Kundservice, 0611-55 75 00, info@hemab.se