Nu kan du tycka till om vår nätutvecklingsplan

Enligt bestämmelserna i ellagen ska elnätsföretag ta fram en nätutvecklingsplan för hur nätverksamheten ska utvecklas. Nu har du möjlighet att tycka till om den preliminära planen för Härnösands Elnät.

Planen ska bland annat innehålla information om elnätens utveckling på kort och lång sikt, med särskild tonvikt på infrastruktur som krävs för att ansluta ny produktionskapacitet och ny last.

- Förutom att vi är skyldiga enligt lag att upprätta nätutvecklingsplaner så ser vi det också som ett verktyg att öka transparensen för aktörer som önskar att ansluta sig till vårt elnät, säger Mårten Lundqvist, Elkraftsingenjör på HEMAB.

Samråd för synpunktsinhämtning

Elnätsföretag som Härnösand Elnät ska även ta fram planerna i samråd med berörda system­användare och transmissionsnätsföretag. Berörda systemanvändare kan exempelvis vara kommuner, regioner och elproducenter, men även slutkunder, leverantörer av flexibilitetstjänster och angränsande nätföretag, med flera.

- Samrådet är viktigt för att få andras ögon på planen. Det kan till exempel visa om det behövs förtydliganden eller om mer information önskas, säger Mårten Lundqvist.

Du hittar nätutvecklingsplanen på vår webb. Synpunkter och frågor ställs via e-post till Mårten Lundqvist (kontaktuppgifter nedan) senast den 27 oktober.

Kontakt

Mårten Lundqvist, Elkraftsingenjör, marten.lundqvist@hemab.se