Härnösand bästa miljökommun i länet och fortsätter klättra nationellt!

Härnösand är bäst i länet, trea i kategorin ”Mindre städer och tätorter” och klättrar elva placeringar i den totala rankingen för alla kommuner till plats 27 i årets ranking av Sveriges bästa miljökommun. Att vi fortsätter klättra värmer hjärtat och sporrar oss att fortsätta bli ännu bättre, säger kommunalrådet Knapp Britta Thyr (MP) som var på plats under konferensen Hållbar kommun.

– Framgången bygger på att vi tillsammans med de kommunala bolagen HEMAB och Härnösandshus har jobbat strategiskt och målmedvetet för att vara en framåtlutad kommun på miljöområdet. Det är tack vare vårt gemensamma arbete som Härnösandsborna upplever att det är lätt att göra rätt, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S).

Härnösand klättrade i år från femte till tredje plats i kategorin ”Mindre städer och tätorter” och toppar listan för Västernorrlands län. På den totala rankingen klättrar Härnösand från plats 38 till 27.

- På HEMAB är vi såklart stolta och glada över det här resultatet och att vara en del i det viktiga miljöarbete som Härnösands kommun bedriver. Våra verksamheter grundar i ett gediget hållbarhetsarbete där miljöaspekten är starkt representerad, säger Fredrik Olsson, Hållbarhetschef på HEMAB.

Detta är "Sveriges bästa miljökommun"

Sveriges bästa miljökommun är en ranking som presenteras varje år av tidningen Aktuell Hållbarhet. Kommunerna får svara på en omfattande enkät som rör allt från transporter till livsmedel, stadsplanering och koldioxidbudgetar. Frågorna i enkäten är olika varje år och svaren kontrolleras noga. Rankingen delas upp i fyra olika kategorier beroende på kommunernas storlek och dessutom finns en total ranking för samtliga kommuner.

Läs mer om Härnösands resultat. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Fredrik Olsson, Hållbarhetschef, fredrik.olsson@hemab.se

Fredrik Olsson, Hållbarhetschef på HEMAB