Tillfälligt vattenskyddsområde runt Långsjön

Vi behöver rent dricksvatten både nu och i framtiden. För att skydda dricksvattnet på både kort och lång sikt finns det vattenskyddsområden. Långsjön är en av Härnösands viktigaste allmänna dricksvattentäkter, så för att säkra en långsiktigt bra vattenkvalitet arbetar vi med att inrätta ett vattenskyddsområde för området runt Långsjön.

Arbetet med vattenskyddsområdet beräknas vara klart under 2027.

- Under tiden som vi arbetar med vattenskyddsområdet kommer ett tillfälligt vattenskyddsområde att inrättas och med anledning av det så bjuder vi nu in till ett möte för fastighetsägare och andra berörda. På mötet förklarar vi vad det tillfälliga vattenskyddsområdet innebär och deltagarna får möjlighet att komma med synpunkter, berättar Per Lingensjö, VA-ingenjör på HEMAB.

Informationsmöte om tillfälligt vattenskyddsområde

På mötet kommer representanter från HEMAB och Härnösands kommun att närvara. Se kontaktuppgifter för anmälan.

Plats: Långsjögården
Dag och tid: 23 oktober klockan 18.00.
Vi räknar med att sluta runt klockan 19.30.

Mer information om vattenskyddsområden hittar du på vår webbsida www.hemab.se/vattenskydd. Där finns även förslaget till interimistiskt vattenskyddsområde med tillhörande förslag på föreskrifter. Handlingarna finns även att hämta i receptionen på vårt huvudkontor på Västra ringvägen.

Kontakt

Anmälan skickas till Per Lingensjö, VA-ingenjör, per.lingensjo@hemab.se. Ange namn, telefonnummer och fastighetsbeteckning.

Det går även bra att ringa till HEMABs växel och anmäla sig: 0611-55 75 00.